Vågnede op som nybagt mor, men uden ben

Vågnede op som nybagt mor, men uden ben

image title: 
Foto: Epicstockmedia/123rf.com
Ella Clarke troede, at hendes ottende gang på fødegangen ville være en ren rutinetur, men der opstod komplikationer undervejs, der gjorde at hun vågnede op uden ben.   
 
”At komme på hospitalet for at få min baby skulle have været det bedste øjeblik i mit liv. I stedet er min verden blevet ødelagt,” siger Ella Clarke til nyhedsmediet Daily Mail.
 
Lægerne var opmærksomme på komplikationer i Ellas graviditet, da det viste sig, at hun havde en lavtliggende moderkage.
 
Da hun i uge 36 begynder at bløde, valgte lægerne at foretage et kejsersnit med det samme. Dette gjorde dog ikke noget for Ella, der tidligere har fået seks kejsersnit.
 
”Jeg var ikke bange for at få et kejsersnit - nu var jeg jo nærmest professionel,” fortæller hun om timerne op til operationen.
 
I december 2015 fødte Ella sin datter, men en halv time senere begyndte Ella at bløde kraftigt på grund af sin lavtliggende moderkage.
 
Lægerne blev derfor nødt til at fjerne hendes livmoder, og give hende fem liter blod for at redde hendes liv. Derefter endte Ella i koma.
 
Ellas situation betød desværre at der var en risiko for blodpropper i benene, hvilket betød, at hun skulle tilses mindst én gang i timen.

LÆS OGSÅ: Så mange børn i kongefamilien skal have apanage

Men lægerne glemte at tilse hende de næste seks timer, og da de endelig tilså hende var det for sent. Blodcirkulationen var stoppet i Ellas ben, og lægerne var derfor nødsagede til at amputere dem.   
 
Fem dage efter kejsersnittet vågnede Ella fra sit koma:

”Jeg husker det øjeblik jeg vågnede. Jeg troede, at jeg var vågnet efter mit kejsersnit, og der forventede jeg, at nogen ville række mig min datter. Jeg havde ingen ide om, at jeg havde været i koma,” siger Ella Clarke.
 
Kort tid efter ramte virkeligheden den nybagte mor, der ellers plejede at have et aktivt liv med sine børn.
 
”Jeg gik fra at være en aktiv mor til at være bundet til en kørestol. Jeg kunne ikke stoppe med at græde,” siger Ella Clarke til Daily Mail.
 
Nu lever Ella og familien et helt andet liv, da de nu er begrænsede af Ellas handicap Ella.
 
”Jeg er en skygge af mig selv, og mine børn tør ikke at putte sig ind mod mig, fordi de er bange for mine stumper,” fortæller hun.
 
Er det lægernes skyld, at Ella ikke kan leve sit liv fuldt ud mere, eller gjorde de, hvad de kunne for at redde hende?

Daily Mail
Tags: