Vælg en bil med lav grøn ejerafgift

Vælg en bil med lav grøn ejerafgift

Hvis du snart skal til at købe dig en ny bil, kan det være, du allerede nu er gået i gang med at lede efter den model, du godt kunne tænke dig at købe. Men inden du vælger, kan det være en god idé at have dette punkt med i dine tanker.

For hvis du gerne vil have så lave omkostninger på din bil som overhovedet muligt, er det en rigtig god idé at gå efter en bil med lav grøn ejerafgift.

Få så lave omkostninger som muligt

Der kan være stor forskel i den grønne ejerafgift, alt afhængig hvilken type bil du vælger at købe. Der er nogle biler, hvor du skal betale få hundrede kroner om året i grøn ejerafgift, mens du på andre modeller skal betale mange tusinde kroner om året. Og det kan altså være en stor forskel - især hvis du ikke har det største budget i verden at gøre godt med.
Har det en stor betydning for dit budget, om du skal betale få hundrede eller mange tusinde kroner om året i ejerafgift, bør du tænke dig om en ekstra gang, inden du vælger din nye bil. Læs om grøn ejerafgift her.

Kør langt på literen

Hvis du vælger en bil med lav grøn ejerafgift, vælger du samtidig en bil, der kører på langt på literen, da det er et af de parametre, der er med til at afgøre, hvor høj afgiften skal være.

Det andet parameter er, hvornår bilen er indregistreret. Så hvis du vælger at købe en ny bil, der kører langt på literen, kan du være sikker på, at du slipper med en lav grøn ejerafgift. Vælger du omvendt at bruge dine penge på en ældre bil, der ikke kører særlig langt på literen, kan du nemt komme til at betale mange tusinde kroner i afgiften alene.

Få glæde af det højere kørselsfradrag som ny pendler

Skal du til at købe en bil, fordi du måske har fået et job, du skal i gang med et pendle til og fra, kan du heldigvis nyde godt af det højere kørselsfradrag, som pendlerne i Danmark kan nyde godt af i 2019 og fremover.

Det er blandt andet de højere benzinpriser, der er med til at sætte fradraget i vejret. Og det kommer du altså til at nyde godt af, hvis du skal i gang med at køre til og fra arbejde og har lang vej nok til at gøre krav på dit kørselsfradrag.

Læs om det højere kørselsfradrag her, hvis du gerne vil vide mere om det. Selvom det højere fradrag kommer på baggrund af højere benzinpriser, er det jo stadig en glædelig nyhed for pendlerne i landet.
Tags: