V: Lavere ydelser til asylansøgere

V: Lavere ydelser til asylansøgere

image title: 
Foto: Dennis Jacobsen/123RF
På trods af det enorme og stigende pres på Europas grænser grundet mennesker på flugt fra blandt andet hungersnød og fattigdom, slår partiet Venstre nu fast, at antallet af asylansøgere til Danmark skal nedbringes drastisk, hvis regeringsmagten skifter.
 
Tiltaget, der skal bringe strømmen af asylansøgere til Danmark ned, er ikke strammere asylregler, men derimod lavere ydelser for at dæmpe lysten til at søge mod Danmark.
 
Venstre erkender nemlig, ifølge Jyllands-Posten, at konventionerne står i vejen for en stramning af asylreglerne.
 
Partiets politiske ordfører, Inger Støjberg, udtaler til Jyllands-Posten:
 
“Vi kan ikke gå ret meget længere i forhold til konventionerne, og derfor vil vi fokusere på ydelserne. Det vil være det hurtigste og mest effektive middel”.
 
Konventioner som Flygtningekonventionen og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention gør det ifølge partiet svært at stramme asyllovgivningen.
 
LÆS OGSÅ: Australien til EU: Send flygtninge tilbage
 
Der skal derfor indføres en ny integrationsydelse, som har til formål at regulere hjælpen til flygtninge, således at ydelsen kommer ned på et niveau svarende til SU for forsørgere.
 
 “Vores ydelsessystem og de forhold, vi stiller til rådighed, er markant bedre end i mange andre lande,” siger Inger Støjberg til avisen.
 
Socialdemokraterne er tilfredse med de nuværende regler og afviser, at flygtninge hovedsageligt tænker på penge, når de kommer til Danmark.
 
De Radikale frygter, at de forringede vilkår for flygtninge i Danmark vil føre til en kappestrid om, hvilket parti der kan komme op med de værste forhold for flygtninge.
 
Helt på den anden side står Dansk Folkeparti, som ærgrer sig over, at Venstre nægter at stramme asylreglerne. Det skriver Jyllands-Posten.
 
Hvad mener du om Venstres forslag til at indføre en ny integrationsydelse på niveau med SU? Er det en fair behandling af flygtninge?
 
Metroxpress
 

Tags: 
Nøgleord: