Valggyser: Rød blok haler ind på blå blok

Valggyser: Rød blok haler ind på blå blok

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Hvis der var valg i dag, ville blå blok kunne indtage regeringskontorerne. Det viser en ny meningsmåling fra Greens Analyseinstitut.

Dog er Socialdemokraterne den seneste tid gået frem i meningsmålingerne fra 20,9 procent i februar til 24,4 procent i den nye måling, mens venstre ligger på 26,7 procent.

Samtidig er Dansk Folkeparti gået tilbage fra 21,7 til 17,2 procent.

LÆS OGSÅ: DF-formand: Udlændingepolitik er et bluffnummer

Selvom det endnu er for tidligt at tale om en tendens, er der altså fremgang at spore for Socialdemokraterne, og det skyldes ifølge valgforsker ved Aarhus Universitet, Rune Stubager, flere ting.

”Den står nok ikke bag hele ændringen. Men det er jo udemærket tænkt at gå til angreb på det punkt, hvor modstanderen, altså Dansk Folkeparti og Venstre, plejer at stå stærkest,” siger han om Socialdemokraternes nye kampagne, hvori de kræver, at flygtninge skal i arbejde.

Men også Venstres kampagne om kontanthjælpsloftet har hjulpet Socialdemokraterne på vej, ifølge valgforskeren.

”Venstres kampagne om kontanthjælpsloftet[CC1]  har ikke været helt så vellykket. Diskussionen om kontanthjælpens størrelse er de ikke sluppet så godt fra,” forklarer han.

LÆS OGSÅ: Sådan har regeringens politik påvirker uligheden 

Derudover peger han også på fremgang i økonomien som en væsentlig faktor.

”Det begynder at gå bedre med økonomien. Og regeringen kan nu sige til vælgerne, at det kan godt være at det har været hårdt, og at vi har måttet gøre nogle ting, som I ikke brød jer om, men se det virker,” siger han.

Sidst men ikke mindst er Helle Thorning og hendes parti hjulpet af, at hun har et bedre image blandt befolkningen end Lars Løkke Rasmussen, som har haft en del personlige sager.

”Helle Thorning har i et stykke tid ligget foran Lars Løkke i popularitet, uden dog selv at være særlig populær. For Lars Løkke har det været de personlige skandaler, der har skadet ham,” fortæller han.

Hvor ville du sætte dit kryds, hvis der var valg i dag?

BT
 

Tags: