Van(d)vittige mængder regn rammer Danmark i dag

Van(d)vittige mængder regn rammer Danmark i dag

image title: 
Foto: Antonio Guillem/123rf.com
I dag fredag må vi kigge langt efter solen. Det skyldes, at et lavtryk over Danmark stort set er gået i stå, hvilket resulterer i en del regn.
 
Det er især et lavtryk over Nordjylland, der ikke ser ud til at flytte sig. Det gør, at områder med regn og byger fra sydvest og syd vil bevæge sig op over Danmark i løbet af fredagen og natten til lørdag med.
 
Ifølge TV 2 VEJRETs prognoser kan der flere steder falde mellem 20 og 30 millimeter regn i Nord- og Østjylland, Fyn og dele af Sjælland, og lokalt kan man godt forvente endnu mere regn.
 
LÆS OGSÅ: Myte afkræftet: Brød er ikke usundt

30 millimeter regn på en enkelt dag i april svarer til, hvad der i gennemsnit er godt tre ugers regn i april. Normalt falder der omkring 41 mm regn i Danmark i løbet af hele april.
 
Ikke nok med, at vi kan se frem til regn hele dagen, så kan bygerne også byde på hagl og torden, hvilket især kan forventes ud på eftermiddagen.
 
Bor du i den vestlige del af Jylland, kan du dog regne med lidt færre regnbyger end resten af landet og på Bornholm ser det ud til, at man helt slipper for det våde vejr.
 
Ødelægger regnen dine fredagsplaner?
 
TV 2
 
Tags: 
Nøgleord: