Vanvittigt: 108 kroner pr. lægeopkald

Vanvittigt: 108 kroner pr. lægeopkald

Sponsoreret indhold

Der følger et stort ansvar med erhvervet som læge, og derfor naturligt nok også en pæn hyre. De fleste vil nok alligevel løfte på øjenbrynene, når de hører, hvad en læge i Region Midtjylland kan tjene på en enkelt vagt.

Ifølge TV 2 Østjylland viser en aktindsigt nemlig, at en læge kan tjene helt op til 32.000 kroner for en vagt ved telefonen, fordi lønnen stiger i takt med travlheden på vagten.

Det fortæller Søren Svenningsen, der er praktiserende læge og formand for Lægevagtudvalget i Region Midtjylland.

LÆS OGSÅ: Byrådsmedlemmer tjener millioner

”Vi får ikke nogen fast løn – vi honoreres efter aktiviteten. Det vil sige, at er der rigtig travlt på en vagt, så tjener man et forholdsvis højt beløb, og er der lav aktivitet, så tjener man et mindre beløb,” siger han til TV 2 Østjylland.

I gennemsnit er udgiften til en læge i Region Midtjylland 108 kroner, hver gang telefonen ringer, og et beløb i den størrelsesorden kan ifølge formand for Hospitalsudvalget, Anders Kühnau (S), ikke accepteres.

Udvalgets næstformand, Anne V. Kristensen (V), ser derimod intet problem i den nuværende praksis.

”Prisen er lige meget, hvis de overholder de takster, vi har aftalt, og vi får behandlet patienter for pengene. Så er det jo sådan set det, vi har bedt dem om at gøre,” siger hun til TV 2 Østjylland.

Hvad mener du om den nuværende praksis? Er 108 kroner per opkald for meget?

Berlingske