Ved du, hvordan dine vinduer skal pudses?

Ved du, hvordan dine vinduer skal pudses?

Måske du har mange års erfaring med rengøring og i særdeleshed vinduespudsning. Måske du lige har købt dit første hus og egentlig ikke har helt styr på, hvordan man pudser de flotte vinduer.
 
For der er ikke meget, der er værre end vinduer, man ikke kan se ud af for ren snavs. Og vinduespudsning behøver langt fra at være et omfattende projekt, der skal tage hele formiddagen. For at få de flotteste vinduer bør du vaske dem tre til fire gange om året. Så sikrer du, at skidt eller partikler ikke sætter og ophober sig på glasset.
 
Du får her inspiration til, hvordan og med hvad du skal pudse dine vinduer, så de bliver de flotteste, du længe har set.
 
Lav din egen blanding - med kondenseret vandNår du vil give dig i kast med at pudse vinduer, bør du først og fremmest have en blanding, som virker.
 
Det nytter ikke at have en blanding, hvor du skal pudse det samme vindue flere gange. Du kan både købe en færdiglavet blanding, og du kan lave en selv. Hvis du blander cirka fem liter koldt vand, en spiseske opvaskemiddel og eventuelt en halv hætte salmiakspiritus, vil du opleve at få de flotteste og rene vinduer - som havde en vinduespudser været forbi. Sidstnævnte er naturligvis en mulighed, hvis du ikke lige har overskud til selv at gå gang.
 
Hvis du laver din egen blanding med vand fra vandhanen, ved du, at der findes kalk heri. Kalken i vandet kan have tendens til at sætte sig som striber eller pletter efter vask. For at undgå dette kan du bruge det kondenserede vand fra din tørretumbler. Dette er det rene guld for dine vinduer. Hvis du ikke ejer en tørretumbler, kan du også anvende en smule husholdningseddike. Eddiken binder nemlig kalken i vandet, hvorfor du ikke vil opleve striber eller pletter.
 
Puds vinduer som en professionel vinduespudserNår du har den rette blanding, bør du se på udførslen af vinduespudsningen. Denne del er det halve arbejde, når det kommer til rene vinduer. Ligesom en vinduespudser gør det, bør du starte i det øverste venstre hjørne.
 
Herefter lader du vinduesskraberen gå mod højre, indtil du rammer bunden af vinduet. Herefter kører du igen skraberen op og drejer mod venstre under det punkt, hvor du allerede har rengjort vinduet. Nu mangler du blot en lille firkant, som du ikke har vasket.
 
Når du anvender denne metode, bør du se på, om der er overlap mellem de baner, som du laver. Du får det bedste resultat, hvis der er et vist overlap mellem enhver bane. Så er du sikker på, at du får hele vinduet med.
Derudover bør du bevæge vinduesskraberen så hurtigt, at vandet ikke når at fordampe. Hvis vandet fordamper eller indtørrer på ruden, er der igen risiko for striber.
 
Når du alligevel er i gang med at vaske vinduer, kan du med fordel vaske vinduesrammer og karme. Disse skal naturligvis tørres af, når du har vasket ruden, hvorfor du nemt kan tørre dem over med en våd klud og universalrengøring.
Tags: