Venligboere vil føre flygtningefamilier sammen

Venligboere vil føre flygtningefamilier sammen

image title: 
Foto: Danil Roudenko/123rf.com
Siden den 1. marts har staten ikke længere betalt for transporten for familiesammenførte flygtninge. Siden da er det frivillige netværk Venligboerne stødt på flere flygtninge, som ikke har haft råd til at få deres familier transporteret til Danmark.
Det har fået Venligboerne til at forsøge at lave en fond, hvor man som flygtning kan søge om penge til at få transporteret sin familie til Danmark. Det forklarer medstifter af Venligboerne Mads Nygaard.
 
”Det gør vi ud fra en betragtning om, at de her mennesker har oplevet nok,” siger han til DR.
 
Ifølge tal fra Udlændingestyrelsen fik 1100 flygtninge bevilget familiesammenføring i de første to måneder, efter staten stoppede med at betale for transporten.

LÆS OGSÅ: 10.000 har hævet kontanthjælp i over et årti

Ifølge Mads Nygaard er der mange opslag om emnet på gruppens Facebook-sider, men man har ikke præcise tal på, hvor mange der har problemer med at få deres familier til Danmark.
 
”Opslagene handler om, at familiesammenføringen er godkendt, men at den står og falder med, om vedkommende har råd til at betale flybilletterne,” fortæller han.
 
En af de flygtninge, der havde problemer med at få skaffet penge til at få dækket udgifterne til at få sin familie fra Syrien transporteret til Samsø, er Mohammad Abo Zarad. På et byrådsmøde afviste man at betale for transporten, og han måtte derfor skaffe de 15.000 gennem venner og bekendte.
 
Ifølge ham står mange andre flygtninge i den samme situation:

”Alle flygtninge vil gerne som mig have deres familier herop og har samme problemer, fordi de ikke har pengene,” fortæller han.
 
Hvad er din holdning til Venligboernes nye tiltag?

DR