Venstre-kampagne under massiv kritik

Venstre-kampagne under massiv kritik

image title: 
Venstres kampagne '454.215,00 kr' blev lanceret i går, mandag, og fokuserer på den manglende gevinst ved at arbejde, når man er på kontanthjælp
Venstres nye kampagne blev lanceret i går og sætter fokus på kontanthjælpen, og den manglende gevinst ved at arbejde. I den forbindelse har Inger Støjberg, politisk ordfører for partiet, gentagne gange udtalt, at det for over 17.000 borgere er mere lukrativt at være på kontanthjælp, end at arbejde. Disse borgere vil derfor ende med at “betale for at gå på arbejde.”
 
En skrivelse fra Beskæftigelsesministeriet viser, at det kun er en meget lille brøkdel af landets 147.000 kontantshjælpsmodtagere der reelt set står til at miste penge, hvis de starter i et lavtlønsarbejde.
 
LÆS OGSÅ: Støjberg: 17.000 danskere betaler for at arbejde
 
Og hvis man tager et grundigt kig på de tal, Venstre og Støjberg fremfører som argumentation og belæg, er det tydeligt, at den omtalte problemstilling faktisk kun omfatter 600 borgere på kontanthjælp.
 
Bo Sandemann Rasmussen er økonomiprofessor på Aarhus Universitet og fastslår at: “Det er hovedsagelig folk på dagpenge, der risikerer at miste noget, når de kommer i arbejde. Langt de fleste på kontanthjælp ville få mere ud af at gå på arbejde. Det er ikke meget mere end 3-4 procent af dem, der har det her problem, der er på kontanthjælp.”
 
LÆS OGSÅ: Løkke i bilagssag: Druk i arbejdstiden
 
Beskæftigelsesminister, Henrik Dam Kristensen, er ikke imponeret over Venstres kampagne og argumentation. Tværtimod: “Jeg synes, det grænser til en usaglig debat, når Venstre beslutter sig for at lave sådan en kampagne og klistrer landets busser til med et budskab. Og når man så spørger ind til, hvad de mener, man skal gøre, får man at vide, at det er principper, og at de måske vil regne på det på et eller andet tidspunkt,” udtaler han til Politiken.
 
Støjberg erkender, at det er en meget lille andel af borgere, Venstres kampagne har sat fokus på: “For mig er det helt afgørende, at vi får ændret dette her. Lige meget om det er det ene eller det andet tal, er princippet vigtigst for mig. Det vigtige er, om vi har et samfund, hvor det kan betale sig at arbejde – eller vi ikke har. Og det har vi ikke i dag”, siger hun.
 
Hvad mener du om Venstres måde at føre kampagne på? Er det etisk forsvarligt?
 
Politiken

Tags: 
Se debatter