Ventede over et år på førtidspension

Ventede over et år på førtidspension

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
En diskusprolaps og adskillige operationer, herunder en fejloperation, betyder, at Lotte har smerter døgnet rundt.

Hendes ryg er i så dårlig tilstand, at hun kun kan sidde, stå eller gå i 15 minutter ad gangen inden smerterne bliver for voldsomme. Herefter er hun nødt til at ligge ned og hvile sig.

Alligevel var Lotte Rasmussen igennem et såkaldt ressourceforløb i Herlev Kommune. Forløbet varede et år og skulle afklare hendes arbejdsevne.

Nu er forløbet endt med, at Lotte er blevet tilkendt førtidspension. Selvom Lotte er glad for afgørelsen, mener hun, at kommunen burde have nået den konklusion meget tidligere.

“Der er absolut ikke sket andet i det forløb, end at jeg er blevet kaldt til den ene samtale efter den anden og har skulle forklare og forsvare. Men reelt er der ikke sket noget,” siger hun til avisen.dk.

“De burde havde stoppet ressourceforløbet i februar 2015, da Herlev Kommunes egen konsulent ikke kunne finde en arbejdsplads, der ville have mig i sengepraktik,” fortsætter hun.

LÆS OGSÅ: Sendte højgravid hjem: Dagen efter var barnet dødt

I stedet for at stoppe forløbet i februar, hyrede kommunen en privat virksomhed til at finde Lotte en sengepraktik, hvor personer, der ikke kan sidde eller stå, arbejder liggende fra en seng på arbejdspladsen.

Det forklarer afdelingschef i Team Job og Afklaring, Thomas Sejr Conrad, med, at kommunen er forpligtet til at prøve alle muligheder af.
“Som kommune har vi en forpligtelse til at afprøve alle muligheder, for en borger kan komme tilbage i en eller anden form for beskæftigelse,” siger han til Avisen.dk og forstætter:

“Problemet med de 15 minutter er, at det ikke fremgår nogen steder, udover det Lotte Rasmussen selv fortæller. Det kan meget vel være rigtigt, men det er jo blandt andet det, ressourceforløbet skulle bruges på at afklare, hvor stor en arbejdsevne hun har, og om den ville kunne udvikles med de rette skånebehov.”

Lottes resurseforløb stoppede, da kommunen modtog en statuserklæring fra Gentofte Hospital, der frarådede at fortsætte yderligere arbejdsprøvning.

Hvad mener du om reglerne? Er det i orden, at sende folk, der er så syge som Lotte i resurseforløb?

Avisen.dk
Tags: