Venter du på dine julepakker? Pakkefirma hacket

Venter du på dine julepakker? Pakkefirma hacket

image title: 
Katarzyna Białasiewicz/123rf.com
Hvis du har bestilt julegaverne på internettet, og de leveres gennem pakkefirmaet GLS, bør du forberede dig på, at pakkerne bliver forsinket.

For GLS er blevet hacket af ukendte gerningsmænd, det oplyser GLS’ direktør Karsten Klitmøller til BT.

Der er tale om et såkaldt DDoS-angreb, hvor hackere bevidst overbelaster en internetserver, så forespørgsler til serveren ikke kan nå frem.

”Det er vanskeligt at sikre sig imod denne slags angreb, men vi arbejder på højtryk sammen med vores net-udbyder på at afværge disse angreb,” skriver Karsten Klitmøller til BT.

LÆS OGSÅ: Her får du det perfekte juletræ

Det er erhvervskunder, der vil blive ramt af forsinkelser grundet hackerangrebet, og GLS kan endnu ikke oplyse, hvornår angrebene kan stoppes.

GLS er generelt meget presset op til jul, idet rekordmange danskere køber julegaverne på internettet, og hackerangrebet hjælper derfor bestemt ikke på det.

”Vi har oplevet en voldsom stigning i volumen i år. Næsten dobbelt så mange pakker som samme tid sidste år. De mængder, vi oplever, er langt større, end hvad vi kunne forudsige,” skriver Marianne Møller Jensen Manager Customer Service fra GLS til BT.

Det har betydet fyldte pakkeshops og forsinkelser.

”Nu er vi godt i gang med anden sidste uge inden jul og er godt med, men vi har meget at se til og dermed forsinkelser i vores standard dag-til-dag service,” skriver Marianne Møller.

Har du købt julegaver online?

BT 
Tags: