Verdenskendt geni er død

Verdenskendt geni er død

image title: 
flik47/123rf.com
Geniet Stephen Hawking, der er astrofysiker og professor, er død og blev 76 år. Det oplyser en talsmand for familien til internationale medier ifølge BT.

Stephen Hawking nåede at leve et langt liv, hvilket var stik imod lægernes forventninger.

For han blev ramt af en sjælden sygdom i en alder af bare 21 år, som gjorde, at hans organer langsomt blev nedbrudt, hvilket til sidst resulterede i hans død.

Lægerne havde regnet med, at han kunne overleve to år med sygdommen, men de forudsigelser holdt langt fra stik, for han nåede at leve hele 55 år med sygdommen.

Sammen med sit livs store kærlighed fik han tre børn, men hans liv bar i høj grad præg af sygdommen. I 1970 blev han lam fra halsen og ned og måtte sidde i kørestol.

LÆS OGSÅ: Peter Madsen havde Kim Walls blod i ansigtet

I takt med årene blev sygdommen værre, og en lungebetændelse gjorde, at han i 1985 mistede stemmen.

Han blev koblet til en maskine, der kunne registrere bevægelser i hans kindmuskler og oversætte disse til ord, hvilket han i høj grad benyttede sig af, når han skulle fortælle om sin kernekompetence og sit forskningsfelt om universets mystiske sorte huller.

Derudover nåede Stephen Hawking også at skrive flere bestsellerbøger og børnebøger om rummet sammen med sin datter Lucy. Samtidig lykkedes det Stephen Hawking at vinde en oscar for filmen ”The Theory of Everything” der portrættere hans liv.

Hvad vil du huske Stephen Hawking for?

BT
Tags: 
Nøgleord: