Verdenskendt skuespiller død af kræft

Verdenskendt skuespiller død af kræft

image title: 
Foto: kzenon/123rf.com
Stjerneskuespilleren Michael Nyqvist sov tirsdag stille ind efter et langt og hårdt sygdomsforløb.

”Vi har i dag den sørgelige opgave at meddele, at skuespilleren og forfatteren Michael Nyqvist er sovet ind tirsdag den 27. juni efter en tids sygdom. Michael Nyqvist blev 56 år gammel og kommer til at efterlade et stort tomrum efter sig. Familien beder om at få lov til at sørge i stilhed”, skriver hans familien i en udtalelse til nyhedsbureauet TT ifølge BT.

Det var ifølge flere svenske medier lungekræft, der i sidste ende tog livet af Michael Nyqvist, det er dog endnu ikke bekræftet af familien.

I sin karrierer har den 56-årige skuespiller i den grad nået at sætte sit aftryk med sin medvirket i en række forskellige film.

Han er blandt andet kendt for sin rolle i de populære film ’Luftkastellet der blev sprængt’, ’Pigen der legede med ilden’ og ’Mænd der hader kvinder.’ Desuden har han også medvirket i Hollywoodfilmen ’Mission: Impossible – Ghost protocol’.

LÆS OGSÅ: Kom med til bryllup hos Familien fra Bryggen

Den sidste film som Michael Nyqvist nåede at indspille, var den danske film ’Du forsvinder’. I den forbindelse fortalte han i medierne om en knap så lykkelig barndom uden sine biologiske forældre og om en konstant kamp for at finde sin identitet.

”Da jeg var et år, kom mine adoptivforældre og hentede mig, de ville hellere have en søn, der hed Michael, så det hed jeg fra det øjeblik, de tog mig med hjem til deres hus. Det kan lyde enkelt, det var det så slet ikke, kan jeg roligt sige. For både som barn og senere som voksen, har jeg ofte måttet spørge mig selv: Hvem er jeg egentlig? Og det gør jeg sådan set stadig,” fortalte han til premieren på filmen til Berlingske ifølge BT.

Senere i sit voksenliv blev han gift med konen Catharina Ehrnroot og sammen har de to børn.

Hvad husker du bedst Michael Nyqvist for?

BT
Tags: 
Nøgleord: