Vi er ikke klar til halalturisme - det kan koste dyrt

Vi er ikke klar til halalturisme - det kan koste dyrt

image title: 
Foto: ximagination/123rf.com
I de kommende år vil europæiske lande kunne tjene mange penge på den såkaldte halaturisme.

Begrebet refererer til muslimske turister, og fordi mange muslimer har fået en kraftig lyst til at udforske ikke mindst europæiske destinationer, vil der være mange penge at hente på denne gruppe af rejsende.

Problemet er bare, at Danmark slet ikke er klar til at byde de rejselystne muslimer velkommen. Det viser en undersøgelse, som Mastercard og CrescentRating har lavet.

Rapporten rangerer 130 lande efter, hvor muslimvenlige de er, og her rangerer Danmark nummer 72.

LÆS OGSÅ: Danmark skal have flere turister

Det betyder, at danske hoteller, restauranter og forlystelsesparker står til at gå glip af mange turismekroner fra muslimske lande.

Der er nemlig stor vækst i antallet af muslimske turister, og rapporten vurderer, at hver tiende turist på verdensplan vil være muslim i 2020.

Når muslimske rejsende skal vælge rejsedestination, er det særligt udbuddet af halalmad, der vægter højt, og det er svært at opstøve i Danmark.

“Det vigtigste er at forbedre tilgængeligheden af halalmad for at gøre rejsen behagelig for de muslimske besøgende,” understreger Fazal Bahardeen, direktør i CrescentRating, der rådgiver om det muslimske turistmarked.

Derudover er det også vigtigt, at der er gode bedefaciliteter, forklarer Fazal Bahardeen. Også her scorer Danmark lavt.

Dog har Danmark den fordel, at her er trygt og sikkert, samt at det er en familievenlig destination. Det er nemlig 50 procent af alle muslimske turister, der rejser med deres familie.

Hvordan skal vi reagere på denne nyhed? Bør der indføres flere muslimvenlige tiltag her i landet?

Business.dk
Tags: 
Se debatter