Vi stiller større og større krav til vores internethastighed

Vi stiller større og større krav til vores internethastighed

Den moderne verden kræver, at vi er i stand til at være online og i kontakt med omverdenen dag ud og dag ind. Internettet er på mange måder en særlig livline, som vi klamrer os til i alt, hvad vi foretager os, og netop af denne grund er en langsom forbindelse med til at forkrøble os og afskære os fra den digitale verden. Dette er kun blevet mere og mere udtalt over de seneste par år, hvor streamingtjenester og gaming f.eks. har været med til at sætte en ny dagsorden for den internetforbindelse, vi forventer. En hurtig internetforbindelse er blevet et must, og derfor bliver der også investeret mange millioner i bedre og mere stabile forbindelser landet over!

Nye investeringer skaber grobund for hurtige forbindelser!

Det har længe været kendt, at internettet langt fra lever op til de moderne krav over hele landet. Mange steder er kablerne for gamle til at kunne håndtere de lynhurtige hastigheder - andre steder har der simpelthen ikke været den store efterspørgsel før nu. Uanset hvad, så er der en klar velvilje til at investere i hurtigere internet til flere, hvilket bl.a. TDC har valgt at gøre til deres mærkesag jf. denne artikel fra TV2. Forbrugerne bliver mere og mere afhængige af en god forbindelse, og derfor er der også en større investeringsvilje i nye kabler og bedre udstyr. Dette hænger også sammen med, at der fra regeringens side er fastsat flere forskellige målsætninger, der skal gøre hurtigt internet til en selvfølge over hele landet. Alt i alt ser fremtiden lys ud for alle dem, der savner en god forbindelse.

Lever dit nuværende udstyr op til dine krav?

Hvis din nuværende internetforbindelse ikke helt lever op til de krav, du dagligt stiller til den, så kan det være, at du skal investere i en hurtigere forbindelse. Her bør du dog altid lave en test af internethastighed for at finde ud af, hvorvidt det reelt set er hjemmets aldrende udstyr eller selve internetforbindelsen, der ikke fungerer optimalt. Der findes masser af gratis test af hastighed på nettet, og hvis forbindelsen egentlig præsterer som forventet, så bør du se dig omkring efter nyt udstyr i stedet!
Der er mange forskellige flaskehalse, når det kommer til internetforbindelsens hastighed, og én af disse er rækkevidden, når du bruger trådløst netværk. WiFi-signalet er ofte meget stærkt, men hvis huset er stort eller fyldt med betonvægge, så kan det være svært at få stabilt, hurtigt internet rundt i hele huset. Her kan det være gavnligt enten at investere i en ny, forbedret router eller evt. en god WiFi forstærker, der kan fordele forbindelsen mere effektivt. Begge løsninger er relativt billige, men fungerer fantastisk godt, og dermed kan du opnå en meget hurtigere forbindelse uden at betale mere for den.

De moderne opgaver er mere krævende, end man skulle tro

Langt de fleste oplever til tider, at streamingtjenesten måske ikke kører helt som smurt i olie, eller at forbindelsen til computeren falder lidt ud. Her er det nærliggende at skyde skylden på internetselskabet, men faktisk kan det blot være, at din forbindelse ikke er hurtig nok til de opgaver, du sætter den på. Selvom du måske på papiret har en fornuftig hastighed, så kræver opgaver som streaming af 4K-indhold og gaming på flere enheder meget mere, end man lige skulle tro - og her kan en hurtigere forbindelse gavne husfreden. Faktisk forbruger 4K-streaming op til 25-30 Mbit pr. enhed, og dermed kan en 50 Mbit-forbindelse hurtigt komme til kort - en viden, der er værd at tage med, når man skal vurdere husstandens internetforbindelse!
Tags: