Videnskabsminister: Gud skabte verden

Videnskabsminister: Gud skabte verden

image title: 
Foto: Pixabay
Den nye udannelses- og forskningsminister , Esben Lunde Larsen (V), mener, at Gud har verden. Det siger han i et interview med Jyllands-Posten.
 
Ministeren blev spurgt om han tror på, at mennesket stammer fra aberne og hertil svarede han:
 
“Jeg tror, der står en skabende Gud bag. Hvordan han så har gjort det, det har jeg ikke forholdt mig så meget til. Og det er der jo heller ikke nogen, der kan give en teologisk forklaring på eller lignende. På den måde har jeg ikke forholdt mig til det.”
 
LÆS OGSÅ: Om skandaløs lukning af Irak-kommisionen: “Det lugter langt væk”
 
Herefter blev han spurgt, om han tror på, at verden er blevet til af big bang:
 
“Jeg tror, der står en skabende gud bag det meste i verden, og hvordan der er blevet til, ja, der giver bibelen én forklaring, og naturvidenskaben giver sin forklaring. Det er ikke afgørende for mig,” siger han og fortsætter:
 
“Det afgørende er, at verden er til. Og at jeg som et troende menneske tror, at der står en gud bag, svarede den nye minister for videnskab.”
 
For mange var det en overraskelse, at Lars Løkke udnævnte Esben Lunde Larsen til videnskabsminister, fordi han sidste år gjorde sig uheldigt bemærket ved at insistere på at kalde alle sorte mennesker for ‘negre’.
 
LÆS OGSÅ: Mobning stortrives i folkeskolen
 
“Hvis jeg i fremtiden skal omtale en person, der er sort, så vil jeg omtale ham som neger, fordi det er, hvad ordet retteligt dækker over,” skrev han dengang i en kommentar til Jyllands-Posten.
 
Han har dog ændret mening senere, og vil ikke længere kalde sorte mennesker for ‘negre’.
 
Derudover har ministeren en mistro til Darwin og naturvidenskaben, men vil ikke gå ind og diktere, hvad de danske videnskabsfolk skal forske i.
 
Hvad er din holdning til, at vi har en videnskabsminister, som ikke tror på naturvidenskaben?
 

Ekstra Bladet