Video: 3-årig kan redde liv

Video: 3-årig kan redde liv

image title: 
Foto: Lars Frode Bjørk/Facebook
Pigens forældre har lagt en video på Facebook, hvor tre år gamle Linnea Cecilie Bjørk, hvor hun viser sine førstehjælpstricks på sin mor. Nu er videoen blevet set over fem millioner gange. 

"Jeg bliver helt overvældet over responsen på vidoen. Jeg har fået beskeder fra folk, som er begyndt at træne deres børn i det samme," fortæller Linneas far, Lars Frode Bjørk til Dagbladet. 

Både Lars Frode Bjørk og kæresten, Tanja Hansen, arbejder indenfor førstehjælp. Han arbejder i brandvæsenet, og hun er koordinator ved ankomstcentralen i Oslo. 

LÆS OGSÅ: Overlæge fik en god idé: Reddede døende hjertepatient

"Det var bare en stille, søndag aften, hvor min kæreste og jeg viste børnene, hvordan man lægger en person i sideleje. For dem var det bare en leg, og efter fem minutter kunne de få Tanja lagt i sideleje," forklarer Lars Frode Bjørk.

Parret havde aldrig i deres vildeste fantasi forestillet sig, at vidoen skulle ende med at blive set og delt af så mange, og Lars Frode Bjørk er glad for, at videoen inspirere andre til at få lært nødhjælpsmanøvren.

"Hvis bare 10 procent af dem, som har set videoen lærer at lægge nogen i sideleje, så kan det ende op med at redde ganske mange liv," udtaler han, og udtrykker, at han synes, at alle burde kunne udøve førstehjælp. 

Se videoen her: Kan du udøve førstehjælp?

Dagbladet
Tags: