Video: Alle ignorerer 6-årig på grund af hendes tøj

Video: Alle ignorerer 6-årig på grund af hendes tøj

image title: 
Foto: Ieva Vincerzevskiene/234rf.com
I forbindelse med deres seneste kampagne, der har til formål at sætte fokus på børns rettigheder, har Unicef lavet en rørende og tankevækkende video.

I det sociale eksperiment, videoen viser, er den 6-årige børneskuespiller Anano først iført pænt tøj, og med opsat hår står hun alene på gaden. Her får hun mange henvendelser fra fremmede, der spørger om hun er faret vild. Efterfølgende går hun alene ind på en restaurant, hvor gæsterne sagde søde ting til hende og nussede hende.

LÆS OGSÅ: Pædagog: Særregler for mænd går ud over børnene

Sådan går det imidlertid ikke, når Anano er iført beskidt og slidt tøj samt makeup, der får hendes hud til at se snavset ud. I denne mundering får hun i videoen ikke en eneste henvendelse på gaden. På restauranten hiver folk deres tasker til sig, når de ser hende, og én beder hende gå sin vej.

Formålet med eksperimentet er at demonstrere, hvor forskelligt vi behandler folk alt efter, hvad de har på. Samtidig skal videoen sætte fokus på det faktum, at fattige børn har dobbelt så stor risiko som velhavende børn for at dø inden de fylder fem år.

Efter at være blevet afvist flere gange på restauranten, brød den unge skuespillerinde grædende sammen.

“De fortalte mig alle sammen, at jeg skulle gå min vej,” fortæller hun til sidst i videoen.

Se videoen herunder:Tror du, at du ville henvende dig til et beskidt barn i slidt tøj?

MX