Video: Går denne betjent over grænsen?

Video: Går denne betjent over grænsen?

image title: 
Foto: Youtube
”Når man står over for så mange mennesker, udvikler situationen sig løbende, og temperamenterne kan hurtigt komme i kog,” siger politimesteren i byen McKinney, Greg Conley, efter en optagelse af en politianholdelse er gået viralt.

Og en mand med temperamentet i kog, kan man vist roligt kalde den ene af betjentene. Han bliver filmet, mens han smider en 15-årig pige i bikini ned på jorden. Da hendes venner vil komme hende til hjælp, trækker betjenten sin pistol og skræmmer dem væk, inden han igen vender tilbage til pigen, og tvinger hende til at ligge på maven, mens han sætter et knæ i ryggen på hende.

En af den 15-åriges veninder, Jahda Bakhari, var helt tæt på episoden, da det skete, og forklarer til den amerikanske TV-station CBS, hvordan alt var kaos:
”Politiet bad os gå, men når vi gik, løb de efter os, og hvis vi blev, anholdt de os,” fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Politiker i stormvejr: Kun drenge må omskæres

Hvorfor politiet blev tilkaldt til festen, går det flere rygter om. Nogle mener, det skyldtes, at en hvid kvinde kom og råbte racistiske kommentarer til de mange sorte deltagere til festen, og at dette udviklede sig til slagsmål, hvorimod andre mener, at det var fordi uvelkomne gæster troppede op til festen.

Episoden har atter engang sat gang i debatten, der handler om hvide betjentes behandling af sorte borgere.
”Jeg synes, det var racistisk, for de tog slet ikke fat i de hvide,” forklarer Jahda Bakhari, og hvis man gennemser optagelsen, kan man også se, at det kun er sorte mennesker, politiet går efter. Dette til trods for, at der også står mange hvide omkring, og kigger på.

”De behandlede os som forbrydere, vi var jo bare til fest,” siger 13-årige Jahda Bakhari.

Betjenten er nu blevet suspenderet på baggrund af episoden.

Er det en godkendt undskyldning fra politiets side, at temperamenterne kom i kog? Eller skal politiet kunne bevare overblikket i enhver situation?

Se videoen her:


TV2
 
Tags: 
Nøgleord: