Vidste du det? Margrethe skal ikke begraves alene

Vidste du det? Margrethe skal ikke begraves alene

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Det kom som et stort chok for mange danskere, at den nu afdøde prinsegemal ikke ville begraves ved siden af sin hustru i Roskilde Domkirke. I stedet blev prinsens aske spredt ud over havet og dels begravet et hemmeligt sted på Fredensborg Slot. Det skriver SE & HØR ifølge  dagens.dk.
 
Derfor så det også ud til at Dronning Margrethe skulle begraves alene i den 29 millioner kroner dyre glas-sarkofag, der skal udgøre regentens kiste.
 
Men nu skriver SE & HØR, at Margrethe alligevel ikke skal begraves alene, men i stedet være omgivet af flere af sine forfædre.

LÆS OGSÅ: Det sker på dronningens fødselsdag som enke
 
I det kapel, hvor sarkofagen færdiggøres, er der fyldt med jordiske rester fra tidligere generationer i kongefamilien. Man fandt frem til mindst 40 grave af tidligere kongelige. Man fandt blandt andet en krypt med tre af Christian 4.s børn.
 
De kongelige ligrester er blevet gemt et hemmeligt sted i Skt. Birgittes Kapel i Roskile Domkirke, og bliver begravet sammen med Margrethe, når hun en dag tager herfra.
 
Lige nu forventes den syv tons tunge sarkofagen at stå færdig til Margrethes 78 års fødselsdg. Lad os håbe, at hun bliver ældre end det.
 
Hvad tænker du om at Margrethe får ’selskab’ i kisten? 

Dagens.dk
Tags: