Vil hellere være hjemløs end flytte fra København

Vil hellere være hjemløs end flytte fra København

image title: 
Foto: Bowie15/123rf
Voldsramte kvinder, misbrugere og andre socialt udsatte borgere takker ofte nej til kommunens tilbud om tag over hovedet.

Årsagen er, at boligerne, som kommunen tilbyder, ligger i byer som Ringsted, Slagelse og Næstved. De socialt udsatte vil nemlig hellere vente årevis på en lejebolig i København end at flytte ud af hovedstaden.

Dorte Kristensen, der er områdechef i Socialcenter København, fortæller, at mange tror, at kommunen til sidst vil give efter og tilbyde en bolig i København, hvis de bare presser nok på. Det er dog ikke tilfældet, da der simpelthen ikke er boliger nok.

”Mange har svært ved at acceptere, at ikke alle kan bo i København. De forklarer, at de har alle deres venner og netværk her. Måske har de børn, der går i skole i København. Alt det kan vi godt forstå, men med mindre de har massive sociale problemer, kan vi simpelthen ikke anvise bolig til dem. Vi har simpelthen ikke de boliger,” siger Dorthe Kristensen til Politiken.

LÆS OGSÅ: 30 års ventetid på almene boliger

De urealistiske forventninger oplever man også hos boligselskabet Boligbesked, der står bag akutbolig.dk. Her er det særligt de unge mennesker, der har urealistisk høje forventninger til, hvilke boliger de kan få.

Direktøren for Boligbesked, Daniel Juhl, anklager, ifølge Politiken, de unge for ”boligsnobberi” og uvidenhed og opfordrer dem til at nedjustere deres forventninger.

Hvad ville du gøre? Vente på en bolig i den by, hvor du har din familie og venner eller flytte en time væk?

Berlingske
 
Tags: