Vild nytårsaften? Sådan kurerer du tømmermændene

Vild nytårsaften? Sådan kurerer du tømmermændene

image title: 
Karel Miragaya/123rf.com
Havde du en festlig aften i går - måske lidt for festlig? Så er dagen i dag sikkert alt andet end festlig. Hvis du ligger på sofaen eller i sengen, og dit hovedet mest af alt føles som en trafikeret motorvej, så er der hjælp at hente.

Læge og fordragsholder Jerk W. Langer giver en række gode råd til, hvordan du hurtigt slipper af med de værste tømmermænd. Det skriver Ekstra Bladet.

”Den vigtigste behandling er at drikke en masse vand. Det mindsker hovedpinen og den følelse af tørst, der følger med tømmermændene,” siger Jerk W. Langer til Ekstra Bladet.

Hvis du både har hovedpine og kvalme, har det stor betydning, hvad du drikker og spiser, men som hovedregel skal det ikke være noget, der kan irritere din mave.

LÆS OGSÅ: Overrasket? Derfor skal du have sex dagligt

”Det er meget individuelt, hvad man synes, man kan tåle i maven, men kaffe vil være irriterende for de fleste, og juice er også slemt, fordi det har et højt indhold af syre,” siger Jerk W. Langer til Ekstra Bladet.

Han anbefaler derimod, at du drikker et glas mælk eller kakao med flødeskum, som kan være ideelt mod lavt blodsukker, som mange oplever, når de har tømmermænd.

Du kan også tage en anden metode i brug og drikke en reparationsbajer.

”Jeg har produktudviklet lidt og lavet den ultimative reparationsbajer; vodka-banan-smoothien. Den indeholder en lille smule alkohol, som modvirker tømmermænd, og bananen indeholder serotonin, som er et humørfremmende stof, så man har lidt mindre ondt af sig selv,” siger han.

Derudover kan det være en fordel at dyrke motion, her menes både en løbetur eller en tur i lagnerne.

Lægen understreger dog, at den bedste kur mod tømmermænd er tålmodighed. Husk at de forsvinder og aftager som timerne går.

Hvad er dit bedste råd mod tømmermænd?

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: