Ville du føle dig chikaneret her?

Ville du føle dig chikaneret her?

image title: 
Foto: Cathy Yeulet/123rf
DR og Movia er kommet i modvind efter offentliggørelsen af en ny kortfilm, hvor en ung mand inviterer en kvinde ud i en bus midt i myldretidstrafikken. Kvinden afslår først tilbuddet, men da manden siger, at han vil smide alt sit tøj, hvis hun ikke siger ja, går hun med til hans forslag.
 
Filmen har efterfølgende skabt en del debat på de sociale medier, hvor mange mener, at der er tale om chikane. De mange negative meninger generer dog ikke filmens instruktør, Mikkel Blaabjerg Poulsen, der i stedet glæder sig over, at filmen har skabt debat:
 
”Film må gerne røre ved nogle følelser, og alle de seks film vi har lavet, kan seerne tolke i. Nogle vil tolke det som en kærlighedshistorie, og andre vil tolke det som om, at han er for meget og creepy,” siger instruktøren til MetroXpress.
 
LÆS OGSÅ: Kvinde med Downs-syndrom skriver historie
 
Blandt kritikerne af filmen er blandt andet rapperen Kidd, der på Twitter ligefrem giver udtryk for, at DR og Movia opfordrer til overgreb. Mikkel Blaabjerg Poulsen understreger dog, at tanken bag filmen var, at den skulle være sød, men også give mulighed for debat:
 
"Det er klart, at vi har forstørret en virkelighed. Det ville ikke være særligt spændende, hvis han inviterede hende på en kop kaffe, og hun sagde ja. Vi har skabt situationerne for at underholde, skabe debat og vække noget i folk, og jeg tror godt, folk kan se, at der er tale om fiktion."
 
Det er da heller ikke udelukkende negative reaktioner, filmen er blevet mødt med. Flere brugere på de sociale medier synes, at filmen er sød, og at de ikke ville have noget imod at blive inviteret ud på den måde.
 
Hvordan havde du reageret, hvis du havde været i kvindens situation?
 
Se videoen hos MetroXpress
Tags: