Vinterdeprimeret? Sådan bliver du glad igen

Vinterdeprimeret? Sådan bliver du glad igen

image title: 
Foto: Katarzyna Białasiewicz/123rf.com
Flere og flere rammes af en depression, når vi går mørkere tider i møde. Faktisk rammes omkring fem procent af den danske befolkning af en vinterdepression hvert år.

I Danmark er det især kvinder, som rammes af en vinterdepression. Helt op til 75 procent af de vinterdepressionsramte er kvinder. Det skriver Femina.

”Der er nok mange faktorer, som spiller ind her, men det er først og fremmest manglen på lys, som gør os deprimerede om efteråret og vinteren, ” forklarer Christine Otterstad, der er livstilscoach hos KK.n, ifølge MSN til Femina.

Ifølge livsstilseksperten er det vigtigt, at man styrer uden om den negative tankegang, når efteråret og vinteren rammer Danmark. Herudover er det vigtigt, at man hele tiden holder sig i gang. Fysisk aktivitet er nemlig med til at modvirke depressioner.

LÆS OGSÅ: Dyrk sex og undgå rynker

”Kosten er også meget vigtigere, end man tror, og den har meget at sige for humøret. Det kan også hjælpe at købe en sollyslampe, som du sidder med en times tid hver dag, eller du måske tager en afslappende ferie sydpå, ” råder Chistine Otterstad.

Det er hertil vigtigt, at man erkender en begyndende depression, og reagerer på den, så man undgår en ked og depressiv vinter.

Livsstilseksperten forklarer, at det vigtigste er, at man kommer ud og får noget energi. Det værste man kan gøre er at sidde indenfor og vente på, at depressionen skal gå over af sig selv.

Har du nogensinde haft en vinterdepression?

MSN.dk
 
Tags: