Vinterferie: Få styr på Europas færdselsregler

Vinterferie: Få styr på Europas færdselsregler

image title: 
Foto: Hans Nieuwenhuis/123rf.com
Er du en af de mange danskere, der i dag eller de kommende dage stuver hele familien sammen i jeres stationcar for at tage på skiferie, så er det nok en god idé at læse med her.

For selvom det ikke er første gang, I skal på sådan en tur, kan det nok godt betale sig at være opdateret på færdselsreglerne i Europa. Selvom de fleste landes regler langt hen ad vejen minder om de danske, så er der forskel på dækkrav, brugen af autostol og det medbragte sikkerhedsudstyr.

Ligesom i Danmark er der ikke lovkrav om vinterdæk i hverken Norge, Schweiz, Frankrig eller Italien, men i flere af landene er der alligevel forbehold for reglen, eksempelvis på specielle lokationer eller hvis man bremser trafikken med sine sommer- eller helårsdæk. I Tyskland er der krav om vinter- eller helårsdæk i vinterperioden, mens Sverige og Østrig kun accepterer vinterdæk.

LÆS OGSÅ: Her er de bedste råd mod forkølelse

Angående brugen af autostol er reglerne i Norge, Sverige, Schweiz og Italien nogenlunde de samme som i Danmark, hvis du altså kører i en dansk bil. I Tyskland, Frankrig og Østrig varierer reglerne alt efter barnets højde og alder.

I forhold til sikkerhedsudstyr skiller Danmark sig faktisk ud i forhold til alle de andre lande. Det er nemlig ikke lovpligtigt at have en advarselstrekant liggende i bilen i Danmark, men det er det i de syv andre lande. Derudover varierer reglerne mærkbart, så man eksempelvis skal have sneskovl og sprinklervæske med antifrost med i Sverige, nødhjælpskasse i Østrig og miljømærke nogle steder i Tyskland.

Ud over ovenstående ting skal man desuden huske sit kørekort, bilens originale registreringsattest og DK-klistermærke på bilen, medmindre man har EU-nummerplade. Derudover skal man have pas med uden for de nordiske lande.

Var du klar over de mange regler?

Bliv endnu klogere på Europas færdselsregler på TV 2
Tags: