Virksomhed tilbyder ’menstruationsfri’

Virksomhed tilbyder ’menstruationsfri’

image title: 
Foto: Piotr Marcinski/123rf.com
Mange kvinder kender til den tid på måneden, hvor menstruationen er i centrum og medfører krampe og kvalme.
 
Nogle dage kan man ikke stå ud af sengen på grund af smerterne, og slet ikke gå på arbejde, men man hiver sig selv op og tager derhen.
 
Dette vil en engelsk virksomhed lave om på.
 
Firmaet Coexist vil droppe tabuet om menstruation, og anerkender den smerte mange kvinder går igennem og har derfor indført menstruations-fri.
 
”Jeg har arbejdet sammen med mange kvinder gennem årene og jeg har set mange af dem, som er tynget af smerter på grund af deres menstruation,” siger virksomhedens direktør, Bex Baxter, til det engelske nyhedsmedie Bristol Post.
 
LÆS OGSÅ: Flytterod: Se de pinlige mærker under madrassen

Selvom disse kvinder går rundt med enorme menstruationssmerter, føler de ikke, at de kan melde sig syge, fordi det ikke er anset som en sygdom i samfundet.
 
”Dette er urimeligt. Coexist er forstående over for deres ansatte, og hvis nogle har smerter – lige meget, hvilken slags smerte det er – så er de opfordret til at gå hjem,” siger Bex Baxter.
 
Virksomheden har taget dette skridt for både at tage hensyn til kvinderne, men også fordi de mener det øger effektiviteten, når kvinderne vender tilbage fra deres menstruations-fridage.
 
Hvad synes du om denne ordning for kvinderne? Skaber det ulighed mellem kønnene eller er det rimeligt kvinderne kan tage fri?
 
Metro
Tags: