Voldsramte kvinder afvises af krisecentre

Voldsramte kvinder afvises af krisecentre

image title: 
Foto: Peerayot To-im/123rf.com
For nyligt måtte Frederikshavn krisecenter endnu en gang afvise en voldsramt kvinde. Da de tjekkede systemet for, hvor de ellers kunne sende kvinden hen, var der kun to ledige pladser på landets i alt 42 krisecentre.
 
På krisecentret i Frederikshavn afviser de i øjeblikket mellem fem og ti voldsramte kvinder om ugen på grund af pladsmangel.
 
”Vi kan ikke tage i mod dem, for vi har kun plads til fire familier, og de pladser er fyldt op hele tiden,” siger Inge Bergstedt, der er leder af Frederikshavn krisecenter til DR.
 
Inge Bergstedt uddyber, at det er en rigtig svær situation, kvinderne står i, når de blive afvist:
 
LÆS OGSÅ: To tredjedele af Norges ulve skal slagtes
 
”Det er en helt forfærdelig situation. Ofte har kvinderne levet med vold i mange år, og når de så når der til, hvor de har brug for at komme væk fra volden, så løber de panden mod en mur, når de henvender sig,” siger hun.
 
Formanden for Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, Birgit Søderberg, anerkender, at der længe har været pres på krisecentrene, og at problemet i øjeblikket er landsdækkende.
 
”Det helt indlysende er at skaffe nogle flere pladser. Det kan man gøre på to måder. Enten kan man åbne flere krisecentre, eller man kan forsøge at udvide på udvalgte krisecentre,” siger Birgit Søderberg.
 
”Det er et rigtig alvorligt problem. Det, der i værste fald kan ske, er, at en kvinde er nødt til at forblive i den vold, hun gerne vil ud af,” siger hun.
 
Hvad skal kvinderne gøre, når de bliver afvist på krisecentrene? // Er det i orden, at en andel af kvinder må forblive i volden de vil væk fra
 
DR