VPN – Hvad er VPN og hvordan bruger man det?

VPN – Hvad er VPN og hvordan bruger man det?

Sponsoreret indhold

Sponsoreret innhold skrevet i samarbejde med de sider, der linkes til.

VPN er noget som bliver brugt mere og mere i dag og i fremtiden forventer de fleste at det bliver noget som langt de fleste har på deres computere, mobiler, tablets og genrelt på alle deres enheder. Men hvorfor er VPN blevet så populært og hvad er VPN overhoved for noget? Det vil vi tage et kig på i denne artikel hvor du vil lære hvad VPN er og hvordan man kan bruge VPN uanset om du skal bruge det til arbejde eller i privatlivet.
 

Hvad er VPN?

VPN er som sagt blevet yderst populært i den senere tid og det er der god grund til. VPN er en forkortelse af ’’Virtuel Private Network’’. En VPN tjeneste har en hel masse forskellige servere rundt omkring i verden som regel, hvor du rent faktisk kan bruge deres forskellige servere og få kørt alt din internettrafik igennem den. Det betyder at når du besøger en hjemmeside, så vil det ligne at den besøgende befinder sig på en anden lokation enten i samme land som du er i eller i et helt andet land, fordi man kan logge på servere overalt i hele verden.
 

Hvorfor bruge VPN?

Der er mange gode grunde til at man bruger VPN men den mest kendte årsag er at man har mulighed for at få skjult sin ip-adresse når man surfer rundt på nettet. Det vil helt konkret betyde at man har muligheden for at være helt anonym på internettet hvilket giver en større sikkerhed for at hackere og IT-kriminelle ikke misbruger dine oplysninger. Men der er også andre årsager til at folk bruger VPN og især for de unge så er det nok primært denne årsag, som gør at flere og flere bruger VPN for tiden.

Med VPN kan du nemlig fjerne geografiske blokeringer hvilket betyder at du kan få adgang til de udenlandske streaming tjenester som vi er geografisk blokeret for i Danmark. Den meste kendte er f.eks. Netflix, hvor udvalget i den danske version af Netflix er stærkt begrænset og derfor vil mange hellere se den amerikanske udvage, som har 3 gange så mange film og serier tilgængelige end vi har i Danmark. Derudover så er prisen også billigere for Netflix i USA end den er i Danmark. Men med VPN kan du få det præcist som amerikanerne, ved at logge på en amerikansk server.
 

Sådan bruger man VPN

Det er ganske nemt at bruge en VPN og kræver faktisk ikke nogen særlig teknisk snilde at få det til at fungere. For at bruge en VPN, så skal du først og fremmest finde den bedste VPN tjeneste til dit behov. Det kan væe en VPN der har servere i USA hvis du vil se amerikansk Netflix, eller en VPN med servere i Danmark, så du kan streame danske streaming tjenester når du er på ferie i udlandet.

Når du har fundet den bedste VPN for dig, så skal du bare downloade deres software på den enhed hvor du gerne vil bruge VPN på. Derefter skal du blot åbne programmet og så vil du få mulighed for at klikke på et land du ønsker at logge på en server i, og nu er du faktisk i fuld gang med at bruge VPN.

Vi håber du kan bruge guiden til noget og ønsker dig held og lykke.