Wafande åbner op om stort barndomstraume

Wafande åbner op om stort barndomstraume

image title: 
Foto: Per Janus Strange/tv2.dk
Det er svært ikke at blive glad i låget af Wafandes ørehængere som ’Gi’ mig et smil’ og ’Uartig’. Men livet har ikke altid været let for den populære sanger.

Samtidig med han brød igennem på den danske musikscene i 2011, begyndte hans egen personlige nedtur.

Det fortæller han i sin nye bog ’Se mig i dag’, som udkommer den 31. maj. I et af bogens kapitler beskriver sangeren ét særligt barndomstraume, som blev et vendepunkt i hans liv.

Det var helt tilbage da Wafande kun var ni år gammel, hvor han fløj alene til Tanzania for at besøge sin far, der havde forladt familien nogle år forinden.

”Da jeg landede i lufthavnen i Dar es Salaam, var han der ikke. I stedet blev jeg hentet af 10 mennesker, jeg aldrig havde mødt før.
Jeg blev smidt ind i en firhjulstrækker og kørt til et hus, hvor jeg blev låst inde. Little white boy stuck i et værelse, og jeg fattede ingenting,” skriver Wafande, der først så faren efter to uger i huset.  

”Han havde siddet i fængsel. Han havde kørt madrationer i en nødhjælpsvogn til Rwanda, hvor der var borgerkrig. De havde taget en blaffer op som viste sig at være en, der var flygtet fra et eller andet sted, og da de blev stoppet ved grænsen til Rwanda, røg de alle sammen i spjældet.”
 
LÆS OGSÅ: Kærligheden blomstrer i Familien fra Bryggen

Det gik så langt, at Wafandes far nåede at sidde på dødsgangen, men ved et held blev han reddet i sidste øjeblik, da en dansk journalist ved et tilfælde besøgte fængslet.

Mindet har siden hen hjemsøgt Wafande, og det hele eskalerede i vilde byture, hvor han kunne finde på at bruge 20.000 kroner på en aften. Men efter at være vågnet op alt for mange gange med alt for mange moralske tømmermænd, besluttede han sig til sidst for at opsøge en terapeut.

”Under samtalerne blev det klart for mig, at jeg gerne ville musikken resten af mit liv. Jeg havde ikke lyst til at ende som en af de musikere, der kradsede af i deres gyldne ungdom af misbrug, depression og for meget fest,” forklarer han ifølge BT.

Den dag i dag fylder fest og alkohol ikke ligeså meget i musikerens liv, og han er efter eget udsagn ovenpå igen.

Skal du læse Wafandes nye bog?

BT
 
Tags: 
Nøgleord: