X Factor ændrer praksis inden finaleshow

X Factor ændrer praksis inden finaleshow

image title: 
Foto: Andrey Armyagov/123rf.com
Chili, Mia og Morten skal på fredag dyste om at blive vinder af dette års X Factor, men de tre finalister får dog ikke lov til at vælge begge deres sange til liveshowet. Den amerikanske producer Dallas Austin vælger nemlig egenhændigt en af hver af deltagernes to finalesange, hvilket ellers ikke har været praksis i tidligere sæsoner.

Vinderen af X Factor er sikret muligheden for at indspille en EP med fire numre i samarbejde med Dallas Austin, men den 46-årige amerikanske producer er allerede i Danmark i dagene op til finalen for at hjælpe og vejlede de tre finalister – og altså udvælge en af de sange, de skal optræde med.

”Det er jo uden tvivl stort nok i sig selv, at Dallas Austin kommer til at producere fire numre for vinderen af X Factor. Det er for vildt, at han så oven i hatten både vælger sange til finalisterne og kommer til Danmark i dagene op til finalen og arbejder med deltagerne,” siger underholdningschef i DR Jan Lagermand Lundme.

LÆS OGSÅ: ’X Factor’-Martin afviser trekantsdrama

Han glæder sig over det nye format, som han tror, vil blive taget godt imod af både deltagerne og folk hjemme i stuerne.

”På denne måde sikrer vi en ny og helt unik kontinuitet mellem finaleshowet og tiden, der følger. Det kommer til at gøre en mærkbar forskel – både for vinderen og for de mange X Factor-fans rundt om i landet,” siger Jan Lagermand Lundme.

Dallas Austin har arbejdet sammen med store, internationale musiknavne som Madonna, Michael Jackson og Janet Jackson, mens han har produceret hits for blandt andre Pink, Gwen Stefani og Anastacia.

Ud over EP’en med fire numre får X Factor-vinderen også et sangtræningsforløb med sangcoach Helene Hørlyck, der blandt andet har arbejdet sammen med boybandet One Direction.

Hvad mener du om det nye format?

DR
Tags: 
Nøgleord: