Yahya Hassan i voldsskandale

Yahya Hassan i voldsskandale

image title: 
Foto: Yahya Hassan, Privatfoto fra facebook
Yahya Hassan er blevet tiltalt for at have slået en ung mand i ansigtet med knytnæveslag. Episoden fandt sted tilbage i februar 2014, på Vestergade i Aarhus.
 
Den unge mand er af mellemøstlig oprindelse og skulle angiveligt have spurgt Yahya Hassan om han “synes det er værd at tjene penge på at skrive om religion, familie og venner.”
 
LÆS OGSÅ: Yahya Hassan: Jeg forstår attentatmanden
 
Spørgsmålet resulterede i, ifølge den unge mand, at Yahya slog ham to gange i ansigtet.
 
Men Yahya selv nægter sig skyldig. Han forklarer i retten, at episoden blev udløst, da offeret opførte sig meget upassende og aggressivt.
 
Yahyas livvagter havde den pågældende dag, 15. februar 2014, travlt med at få skubbet en gruppe aggressive mennesker væk, som havde tilnærmet sig Yahya for at svine ham til med skældsord.
 
LÆS OGSÅ: Yahya Hassan kalder politiker “højreorienteret svin”
 
Mens vagterne fik de aggressive mænd væk, blev Yahya isoleret med én af dem. Manden skulle, ifølge Yahya, have stilt sig helt tæt op af ham, og hævet sin ene hånd, hvilket fik Yahya til at gå i forsvarsposition og positionere sin ene arm foran sit eget ansigt, som beskyttelse. Denne bevægelse var ret instinktiv, siger Yahya Hassan i retten, og tilføjer:
 
“Men jeg har ikke udøvet nogen form for selvtægt.”
 
På trods af denne udtalelse kræver anklagemyndigheden Yahya fængslet.  


OPDATERING KL. 15:00: Yahya Hassan har besluttet at anke sin dom til landsretten. Han ankede dommen øjeblikkeligt.

OPDATERING KL 14:46: Yahya Hassan er blevet kendt skyldig i vold, og har fået en betinget fængselsstraf på fire måneder ved Retten i Århus. Det skriver tv2.dk 

Hvor meget skal man finde sig i, som kendt person?
 
Synes du det er i orden, at Yahya Hassan forsvarer sig selv i denne situation?

 
BT

Tags: