Yahya Hassan: Jeg forstår attentatmanden

Yahya Hassan: Jeg forstår attentatmanden

image title: 
Foto: Facebook
Den formodet gerningsmand, som stod bag terrorangrebene i København, har en masse tilfælles med den famøse digter, Yahya Hassan. I hvert fald hvis han selv skal sige det.
 
Yahya Hassan udtaler til Politiken, at han forstår attentatmanden, Omar Abdel Hamid El-Hussein. “Selvfølgelig skal man nedkæmpe sådan en idiot. Men ... jeg forstår ham,” siger han.
 
Han uddyber: “Han var fanget på bunden af samfundet ligesom jeg. Han var indigneret over den palæstinensiske situation og forvirret over den højreorienterede drejning i Europa.”
 
LÆS OGSÅ: Forældre: Attentat-truet tegner færdes på vores skole
 
Men der er flere sammenfald, påpeger Yahya og forklarer videre:
 
“Han har stukket nogen ned. Jeg har stukket nogen ned. Han har været i voldelige klammerier. Jeg har været i voldelige klammerier. Han har begået kriminalitet, mens han boksede og prøvede at finde sin passion og formåen.”

“Jeg har lavet kriminalitet, mens jeg skrev en digtsamling. Han tabte sin boksekamp og fortsatte med automatvåben. Jeg var heldig at blive udgivet. Jeg siger ikke, at ellers var jeg endt som terrorist, men jeg havde siddet fast i nogle af de samme omgivelser, ” siger digteren til Politiken.

Kan du forstå, at Yahya Hassan ser sig selv i attentatmanden?

MX

Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter